Učiteljica joge

Med drugim sem tudi učiteljica Kundalini Joge in večletna članica Združenja učiteljev Kundalini joge v Sloveniji. Z jogo sem se sprva srečala v Rusiji in začutila neposredno povezavo prav s kundalini jogo, katero sem tudi v Rusiji poglabljala, sedaj pa jo prakticiram v življenju za lastne potrebe, z največjim veseljem pa ta znanja prenašam tudi na vse moje prijatelje, znance in druge, ki si želijo spoznati to čudovito orodje samodiscipline, kar Kundalini joga dejansko je. Pomaga nam biti to, kar v resnici smo – duhovna bitja in je orodje, ki nam daje možnost prepoznati resnico in nas spodbuja k soočanju z življenjem, ne da bi se izogibali katerikoli situaciji. Usklajuje notranjo in zunanjo resničnost, upoštevaje objekt, s katerim smo v odnosu, in okolje. Zato se imenuje »znanost resničnosti« oz. »joga zavedanja«.

Kundalini joga deluje na našo intelektualno, psihološko in fizično sfero bivanja. Tehnologija Kundalini joge je koncentrirana v kriyah. Kriya je zaporedje položajev (Asana) v kombinaciji z položaji rok (Mudra), usmerjanjem oči (Dhristi), specifičnimi dihalnimi tehnikami (Pranayama) in določenimi frekvencami zvoka (Mantra), sestavljenih v kombinacijo za spodbujanje fizičnega, duševnega in energijskega sistema. Vsaka tehnika neposredno in posredno spodbuja prebujanje zavesti. To daje jasnost, zavedanje in razsežnost razumevanja resničnosti nas samih in drugih, ter zaznavanja posledic naših namenov, besed in dejanj.
Vse moje življenjske izkušnje, ki jih ni malo, gredo direktno skozi moje srce. Ker je vse kar potrebujem širitev mej zavesti, se zavedam, da mi je prav joga pomagala razumeti in dojeti resnico, zaradi česar lahko svoje življenje svobodno načrtujem, tako kot si sama želim. Želim si, da bi se vsi zavedali, da lahko prav s pomočjo joge živite in izžarevate ustvarjalnost in breskončnost na vseh področjih življenja.

Back to Top